דף הבית » טעויות נפוצות יומיומיות » כל המידע על 10 טעויות נפוצות בראיון עבודה

כל המידע על 10 טעויות נפוצות בראיון עבודה

10 טעויות נפוצות בראיון עבודה

ראיון העבודה הוא חלק מכריע בתהליך הגיוס. זו הזדמנות למעסיק לראות אם אתה האדם המתאים לתפקיד ולראות אם אתה תהווה נכס לחברה שלו.

לפני הראיון, חשוב לחקור אילו שאלות הם עשויים לשאול ולהכין את עצמך בהתאם. זה יעזור לך להרגיש בטוח במהלך הראיון שלך ולוודא שאתה לא עושה שום טעויות שעלולות לעלות לך במשרת החלומות שלך.

אתה יכול למנוע ביצוע אחת או יותר מ-10 שגיאות ראיון תכופות אלה על ידי ביצוע המחקר שלך מראש.

1) לבוש לא הולם

בגדים מקצועיים עדיין נחשבים לנימוס העסקי הראוי ביותר לראיונות, למרות העובדה שלבוש חכם-קז’ואל עשוי להיות פופולרי יותר. הכל תלוי איך אתה נתקל.

2) להופיע מבלי לעשות שום מחקר

קרא את הצהרת המשימה באתר החברה תחת הקישור ‘אודותינו’, שנן אותה וחפש הזדמנויות לראיון כדי להזכיר אותה. אל תעצור גם שם. כדי לקבל מושג טוב יותר על סוג המשרד שבו הם, השתמש ב-Google כדי לראות מתי מתייחסים אליהם או אם הם מפרסמים אי פעם הודעות של חברה.

מחקר נוסף על המגייס או מנהל הגיוס. כדי לבנות קרבה מיד בראיון שלך, אולי תוכל לזהות כמה תחביבים משותפים או לשאול שאלת פתיחה על הניסיון שלהם שמעוררת את סקרנותך.

3) מגיע מאוחר

איחור לראיון עבודה לא יעבור טוב עם מעסיק, מנהל גיוס או מגייס, אלא אם יש לך מקרה חירום או סיבה טובה מאוד לאיחור ויצרת קשר מראש כדי להודיע ​​או לתאם מחדש. כאשר מכינים תוכניות נסיעה לאותו יום, היו מוכנים. מה שמאפשר לך מספיק זמן להגיע לשם ולהתרכז בסיים את ההכנות שלך בזמן שאתה מחכה שיקראו לך.

4) אל תבקר את העבודה הישנה שלך

המראיין יחקור לעתים קרובות את הסיבות שלך לשקול לעזוב את תפקידך הנוכחי. הסיבה שלך להעסקה והגישה שלך עשויה להיות מוטלת בספק על ידי המראיין אם אתה טוען שאתה מתעב את מנהל הקו שלך או את העסק. במקום להיות ביקורתי, שקלו להביע את רצונכם באתגר חדש או להצטרף לארגון גדול או קטן יותר; שתי אלה הן סיבות מקובלות ומובנות לחלוטין.

5) אל תסיח את דעתך מהטלפון שלך

כאשר אתה מגיע לאתר הראיונות, נעל את הטלפון שלך (וודא שהוא כבוי רוטט ומופעל על שקט) והכנס אותו לתיק או בכיס. אין לך צורך לשלוף את הטלפון שלך במהלך הראיון, אז שמור אותו מוסתר.

כשאתה מחכה להיכנס לראיון שלך, תתנגד לדחף לבדוק את הטלפון שלך. במקום זאת, עיין בכל חומרי שיווק או הודעות עסקיות שפורסמו על הקיר, או הרים קצת ספרות של החברה כדי לעיין בהם בזמן שאתה מחכה. הרושם הראשוני משתפר מאוד בגלל זה.

6) שפת גוף לקויה

אתה תיראה חסר עניין אם אתה מרגיש חסר עניין. בזמן שאתה מחכה או לאורך הראיון, שקול כיצד אתה נתקל אם זרועותיך שלובות. בראיון, יצירת קשר עין, שמירה על יציבה טובה, אופטימיות ולחיצת ידיים בתקיפות יעזרו לך להתבלט.

7) אל תשתולל

לא משנה עד כמה המראיין נראה מסביר פנים או חם, הקפידו על תשובות קצרות. זכור שראיון הוא מסגרת מקצועית, אז הימנע מלהסתלק מהנושא או לדבר יותר מדי על החיים האישיים שלך.

8) נהיה אישי מדי

בראיון עבודה, להיות ידידותי והומוריסטי זה תמיד יתרון, אבל כדאי לנסות להימנע מלהיות נינוח מדי. זכור שהאדם שעורך את הראיון שלך יכול להיות המנהל שלך, אז פעל במקצועיות בכל עת.

9) קללות והשמעת קולות או תנועות רעות

למרות שזה אולי נראה מובן מאליו, רובנו מכניסים באופן קבוע ניבולי פה לתוך האינטראקציות שלנו עם חברים אפילו בלי להבין זאת. שמירה על הלך הרוח שראיון העבודה הוא אווירה רשמית ומקצועית היא חיונית. האטת תהליך החשיבה שלך לפני שאתה מדבר, או אפילו פשוט הפסקה לרגע, ימנע ממך להשתמש בטעות בקללה.

10) אל תאבד מיקוד

נסה ככל יכולתך לשמור על עניין אם אתה שם לב שהוא יורד. נסה לקחת נשימות עמוקות ולשתות מעט מים כדי לייבש את עצמך מחדש אם אתה מרגיש עייף. שמור תמיד על קשר עין ונסה כמיטב יכולתך להקשיב.

אם אתה לא מקשיב, אתה מסתכן בפירוש שגוי של השאלה ובמתן תשובה נמוכה. שמור את תשומת הלב שלך ממוקדת במהלך הראיון. היכולת שלך לשמור על ריכוז במהלך יום עבודה תוטל בספק על ידי המעסיק הפוטנציאלי שלך.

טעויות נפוצות בראיון שנעשו על ידי המראיין

למראיינים יש עבודה קשה. עליהם להעריך מועמדים בפרק זמן קצר ולוודא שהם לא מבזבזים את זמנם על מועמדים שאינם המתאימים ביותר לתפקיד.

ניתן להימנע מטעויות רבות על ידי הכנה לתהליך הראיון. להלן כמה טעויות נפוצות שנעשו על ידי מראיינים וכיצד להימנע מהן:

– לא לשאול שאלות על פרויקטים או ניסיון תעסוקתי של המועמד בעבר.

– שאילת שאלות הדורשות יותר מדי פירוט מהמועמד.

– שאילת שאלות קשות מדי עבורם, דבר המעיד על ביטחון נמוך בכישורים וביכולות שלהם.

– לא לשאול שאלות המשך לאחר מתן תשובה, מה שנותן להם פחות תובנה לגבי מידת התשובות של השאלה או אם הם באמת הבינו אותה.

– לא נותן מספיק זמן למרואיין לענות על שאלות

-שואל יותר מדי שאלות

– לא שואל שאלות המשך

– לא מבהיר תשובות לא ברורות

למה חשוב להתלבש להצלחה בראיון עבודה?

מה שאתה לובש בראיון עבודה יכול להפוך או לשבור את הסיכויים שלך לקבל את העבודה.

הסיבה שבגללה חשוב להתלבש להצלחה בראיון עבודה היא שהמראיין יוכל להעריך טוב יותר את האישיות ואת מערך הכישורים שלך עם מה שאתה לובש. כאשר אתם מתראיינים למשרה, חשוב להיראות מקצועי ולהעמיד את מיטב כף הרגל קדימה.

 

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן