ראיונות הם חלק מכריע בתהליך הגיוס. הם עוזרים לזהות האם מועמד יתאים לחברה ואם הוא מסוגל לתרום למטרות החברה.
ראיון עבודה הוא זמן שבו המראיין והמרואיין צריכים ליצור קשר ולעשות רושם. חשוב שהמראיין יוכל להעריך האם המועמד יתאים לחברתו.
ישנם סוגים רבים ושונים של ראיונות עבודה. חלק מהמראיינים עשויים לשאול שאלות התנהגותיות, חלקם עשויים לשאול שאלות מצביות, וחלק עשויים לבקש ממך לבצע משימה.
הסוג הנפוץ ביותר של ראיון עבודה הוא ראיון התנהגותי. ראיונות אלו מתמקדים בדרך כלל בנקודות החוזק והחולשה שלך וכיצד הם קשורים לתפקיד אליו אתה מתראיין.
הנה כמה מהטעויות הנפוצות ביותר שיש להימנע מהן בעת ראיון.
לא להיות דייקן
ביום הראיון עדיף לעמוד בזמן; עליך להגיע לא יאוחר מ-10 או 15 דקות לפני השעה המתוכננת. היית עושה צ’ק-אין במהלך הזמן הזה, אולי משלים כמה ניירת, ואז תופנה על ידי אנשי הצוות של החברה למשרד של מראיין.
צא מהבית מוקדם אם אינך יכול לחזות את התנועה. בתרחיש הגרוע ביותר, עליך ליידע את הצוות או המראיין בכל האמצעים הנדרשים על האיחור שלך. אם אתם מתכוונים לאחר, נסו לא לעשות מזה עניין גדול ואל תתנצלו יותר מדי.
מופיע לא מוכן
• חסר לך ידע מוקדם מתאים על תפקידך, העסק, או אפילו המראיין/ים.
• שכחת להביא איתך עט, שוכחת להביא עותקים של קורות החיים שלך ומסמכים חשובים אחרים
• על מנת למזער עיכובים ביום הגדול עצמו, אינכם מודעים מראש למיקומו של אתר הראיונות.
• חסרים לך פרטים ושאילתות רלוונטיות לספק עם המראיין.
נראה לא מעוניין
הבאת גישה חיובית והמון התלהבות היא חיונית לאחר שתצליח להגיע לראיון. נסה כמיטב יכולתך להישאר מרוכז ולהימנע מלהראות נינוח במהלך הפגישה. יחד עם פריטים רבים אחרים ברשימה זו, עליך להיות נח, חיובי ומאורגן.
לא מתלבש כראוי
שימוש בטלפון הסלולרי שלך
שימוש בטלפון הנייד שלך במהלך ראיון עלול לגרום לך להיראות רע, בין אם זה בזמן שאתה מחכה או, גרוע מכך, במהלך הראיון בפועל.
לשון הרע למעסיק הקודם שלך
נכון או לא, נהוג להימנע מלבזות מעסיק לשעבר בראיון עבודה, אלא אם כן יש סיבות משכנעות במיוחד לעשות זאת (משהו כמו אפליה על רקע גזעי).
מומלץ ליידע את המעסיק הפוטנציאלי שאתה מחפש אתגר קריירה תובעני לטווח ארוך, שאתה מתלהב מההזדמנות לעבוד עבור הארגון שלו ושאתה נחוש לעשות את הבחירה הטובה ביותר.
כל מה שנותר לעשות הוא להיות עצמך אחרי שהתכוננת היטב ליום הזה וסקרה כמה מהמלכודות הראיונות האלה שיש להימנע מהן. אתה תצליח בראיונות אם תפעל בביטחון, בכבוד ובגישה חיובית.
מה שואלים את המעסיק
שיחה בין שני אנשים ששואלים ומגיבים שאלות צריכה להידמות לראיון עבודה. אף על פי שמראיינים רוצים שגם אתה תשאל שאלות, אתה צריך ללכת בעקבותיהם ולספק להם מידע על עצמך תחילה. פעולה זו מראה את ההתלהבות והרצון הכנה שלך לתפקיד.
הנה כמה דוגמאות לשאלות שאתה עשוי לשאול:
האם אתה יכול לפרט את האחריות היומיומית שכרוכה בעבודה זו?
אולי זה יהיה חכם לשאול את מנהל הגיוס את זה. עליך לנתח בקפידה את התגובה תוך החלטה אם עמדה זו מתאימה לך או לא.
מה המאפיינים של מי שיצליח בתפקיד הזה?
קבע עם מי אתה עשוי לעבוד אם תקבל את התפקיד על ידי שאילת שאלה זו למנהל הגיוס או לחברים אחרים בפאנל הראיונות. אתה יכול בקלות לקבוע מהתגובות שלהם אילו מאפיינים הם מחפשים בעובד חדש.
איך נראה מסלול הקריירה של מישהו בתפקיד הזה?
עוד אחד למגייס. שאילתה זו יכולה לחשוף את הרצון שלך להתקדם בתוך הארגון הזה.
מה הם חלק מהאתגרים שראיתם אנשים בתפקיד זה או בצוות הזה נתקלים?
אתה רוצה לקבל הבנה מקיפה של המקצוע במהלך הראיונות שלך, כולל למה זה מאתגר ומספק בבת אחת. תקבל תמונה מלאה על ידי לימוד מחשבות המראיינים שלך על מכשולים פוטנציאליים.