אלו הן כמה מהטעויות הנפוצות ביותר שתלמידים עושים בבגרות המתמטית.
הטעות מספר אחת היא אי הבנת המושגים. על התלמידים להבין את המושגים לפני ביצוע מהלך. כמו כן, עליהם להבין כיצד להשתמש במחשבון ובחשבון הבסיסי על מנת להימנע מטעויות בעת ביצוע חישובים.
מתמטיקה היא מקצוע מאתגר מאוד ויכול להיות קשה מאוד להבין את המושגים. זו הסיבה שחשוב להבין כיצד תלמידים יכולים לעשות את הטעויות הללו.
– דיוק יתר: חשוב לא לדייק יתר על המידה בעת פתרון בעיות ובמקום זאת להשתמש בשיטות קירוב לפתרון בעיות.
– תפיסות מוטעות: תפיסות מוטעות של מתמטיקה נובעות בדרך כלל מחוסר הבנה של מושגים מתמטיים כמו קבוצות, פונקציות וכו’.
– לא להשתמש בכל המשאבים הזמינים: חשוב לתלמידים לא לזלזל בכוחה של הטכנולוגיה ולהשתמש בכל המשאבים הזמינים (ספרים אלקטרוניים, סרטונים וכו’) שנוצרו על ידי מומחים למתמטיקה.
– תלמידים רבים מפספסים נקודות חשובות פשוט בגלל שהתגובות והתשובה הנכונה שלהם מעט שונות. זה נובע מעיגול מוקדם של מקום עשרוני בפתרון. לעולם אל תעגל ערכים עד שהגעת לתשובה הסופית שלך הוא הכלל הפשוט. עם זאת, אם אתה נחוש לעשות זאת, ודא שאתה כולל מספיק מקומות עשרוניים (4 עד 5 יהיה אופטימלי) כדי להבטיח שהתגובה שלך עדיין מדויקת.
– ציור דיאגרמות היא משימה נוספת כאשר תלמידים מחליטים להתעצל ולהפסיד בנקודות קלות. דיאגרמות צריכות להיות מעוצבות בצורה ברורה ומתויגות כראוי. כשעושים זאת, הייתי מציע להשתמש בסרגל. דברים פשוטים, באמת.
– כאשר ניגשים לבחינה, הריכוז הוא מכריע. זה נובע מהעובדה שכמה בעיות חשבון נועדו לאמוד את מידת הריכוז שלך. לדוגמה, שאלה עשויה להיות מוצגת בקילומטרים, אך התגובה הנדרשת עשויה להיות במטרים. אין דבר יותר מתסכל מלהיכשל במבחן כי לא הצלחת להמיר תגובה חלקית לאחוז. הקפד לעבור שוב על השאלה הראשונה.
טעות חישוב בבגרות במתמטיקה
מתמטיקה היא חקר הכמות, המבנה והשינוי. זה קיים כבר מאות שנים ושימשה כדי לעזור לנו להבין את העולם טוב יותר. מתמטיקה היא מדע העוסק במספרים וביחסים ביניהם. הוא עוסק גם במרחב, זמן, צורות ופונקציות.
מתמטיקה היא תחום רחב מאוד עם הרבה תתי תחומים שיש להם התמחויות משלהם. הפופולריים שבהם הם אריתמטיקה וגיאומטריה.
הנה כמה טיפים להפחתת טעויות חישוב במתמטיקה.
מוֹקֵד. חוסר היכולת להתמקד תמיד הייתה בעיה גדולה מכיוון שאנשים נעשים בקלות. הימנע מניסיון להשלים שני שלבים בבת אחת ונסה לשמור את תשומת לבך בנושא הנוכחי. ישנן אסטרטגיות רבות להגברת המיקוד. כשאתה לא עושה כלום או סתם כשאתה משועמם, נסה לתרגל תרגילים מנטליים. כל מה שנדרש זה השכל שלך ואתה.
בזמן שאתה עדיין עושה את החשבון, בדוק שוב הכל. רוב התלמידים חרדים מאוד במהלך הבחינות, והם מנסים לסיים את הבעיות מהר ככל האפשר. עם זאת, רוב המבחנים אינם מיועדים להיבחן מחדש בזמן המוקצב. עשו לעצמכם הרגל לעבור על כל שלב בחישוב אחד בכל פעם, ולשמור את המחשבה, “למה אני נכנס לנתון הזה, האם זה נכון?” בראשכם. זה בדרך כלל עוזר לי להימנע משגיאות כמו 32 = 6.
תרגול. נסו לגשת למבחן תרגול בבית בכל פעם שמבחן או הקריאה הנדרשת מאתגרים. נסה להשלים כמה שיותר משימות בזמן המוקצב. תוכל לראות טוב יותר שגיאות פוטנציאליות כתוצאה מכך, ולא תצטרך לנחש שנית את הפעולות שלך במהלך הבחינה.
הפחת את הלחץ שלך. זה כנראה אחד ששמעתם הרבה. עם זאת, זה באמת עוזר, אז זה שווה לנסות. קחו כמה נשימות עמוקות ועצמו עיניים לפני הכניסה לחדר הבדיקה. סמוך על עצמך ותגיד לעצמך שאין צורך לדאוג כי אתה תצליח בבחינה הזו.