דף הבית » טעויות נפוצות יומיומיות » הנה משהו שלא ידעתם עליו: טעויות נפוצות באפייה

הנה משהו שלא ידעתם עליו: טעויות נפוצות באפייה

טעויות נפוצות באפיה

אפייה היא מיומנות שקיימת כבר אלפי שנים. עם זאת, לא מדובר רק בפעולת בישול לחם ועוגות. הוא כולל גם את תהליך הכנת הבצק, ערבוב מרכיבים ועיצובו לעוגה או ללחם.

אפייה היא אומנות הדורשת סבלנות, מיומנות ותרגול. זה דורש תשומת לב לפרטים ודיוק על מנת לגרום למוצר שלך להיראות מושלם.

אפייה היא אחת מצורות הבישול העתיקות ביותר. זהו תהליך שקיים כבר אלפי שנים. התהליך כולל ערבוב מרכיבים יחד ביחסים מסוימים ולאחר מכן אפייה בתנור או על כיריים. החום מהתנור או הכיריים גורם לתגובות כימיות שגורמות לכך שהבצק הופך ללחם, עוגות או פריטי מזון אחרים כגון עוגיות ופשטידות.

להלן טעויות האפייה האופייניות ביותר שאולי עשית עד עכשיו.

• אפייה בתנור שעדיין לא מחומם מראש

ראיתי הרבה אנשים שעושים את זה. הם מכניסים את המוצרים האפויים לתנור ומחממים אותו בזמן שהם בפנים לאחר שהבינו שתבניות הקאפקייקס שלהם מלאות או שבצק העוגיות שלהם פרוס על דפים ושהתנור לא מחומם מראש. לא. זה יכול להוביל לאסון מוחלט על ידי התעסקות עם הכימיה של האפייה. לפני האפייה, הניחו לתנור להתחמם לחלוטין.

• שוכח להגדיר את הטיימר

אפילו הטובים מאיתנו חווים את זה. השתמש בטיימר, בין אם זה טיימר תנור, טיימר מיקרוגל או טיימר טלפון. עוגיות שנשרפו בטעם נורא.

• אבקת אפייה בטעות לסודה לשתייה

לא ניתן להשתמש בהם זה במקום זה, כי הם הכל מלבד מקבילים. אם אתם רוצים להכין מתכון אבל אין לכם סודה לשתייה או אבקת אפייה בהישג יד, גשו לסופר.

• לא משמנים את המחבתות כראוי

עוגת צרור כלואה בתבנית היא התגלמות הפחדים הגרועים ביותר של כולם. או, אפילו יותר גרוע, עוגת צרור עם חצי מהעוגה תקועה בפנים. הימנע משימוש בספריי בישול ובמקום זאת בחמאה וקמח את התבניות שלך. כשמשתמשים בתבניות עוגה, אני משמן כל אחת מהן, מניח בפנים סיבוב של נייר אפייה, משחה את הקלף, ואז מקמח את התבנית.

• לא מודדים קמח בצורה נכונה

אל תנער את כוס המדידה שלך רק לאחר שהפלת אותו לתוך שקית קמח. בעזרת כף או כף, מוסיפים קמח לכוס המדידה בהדרגה. לאחר מכן, השתמש בקצה ישר, כגון סכין, כדי ליישר את החלק העליון. על מנת למדוד כוס קמח ללא רבב, כוס המדידה אינה מנערת.

• פתיחת התנור לעתים קרובות מדי

השתמש בתכונת האור בתנור, שהיא תכונה נפוצה של תנורים. על ידי מתן אפשרות לאוויר חם לברוח, טמפרטורת התנור יורדת. אם תפתחו את התנור לעתים קרובות מדי, העוגות עלולות אפילו להתחיל לקרוס מעט.

• ערבוב יתר של הבלילה שלך

העוגות צריכות להיות רכות ולחות, לכן זה מאוד חיוני. ערבוב רב מדי יביא לבלילה קשה יותר ופחות עדינה. מוציאים את הבלילה לאחר ערבובה רק עד שלא נראה עוד קמח.

• שימוש בחומרים קרים

ודא שהחמאה שלך היא בטמפרטורה הנכונה אם מתכון מציין “טמפרטורת החדר” או חמאה “מרוככת”. אם זה לא, אתה יכול לרכך אותו מעט על ידי מתן טיפול מהיר (10-15 שניות) במיקרוגל.

איך להציל עוגה יבשה

אם העוגה עדיין רטובה ולא יבשה לגמרי, אז אולי נשארה קצת תקווה. אם העוגה הייתה בתנור זמן מה אז אולי יהיה מאוחר מדי לשמור אותה. אם התנור שלך מאפשר לך לכבות את הטיימר שלו כשהטיימר נכבה אז אתה יכול לנסות לכבות את התנור באותו זמן. זה יעזור למנוע כל נזק נוסף להתרחש לאחר כיבוי התנור.

הטיפ הראשון הוא לכסות את העוגה במטלית לחה ולהשאיר אותה במקרר למשך הלילה. זה יאפשר ללחות מגופך לחלחל אל פני העוגה, מה שיעזור למנוע התייבשות. אם אתה ממהר, אז גם חימום העוגה שלך במיקרוגל במשך 10 דקות יעבוד מצוין.

למה בצק פריך מתפורר

הסיבה שבגללה הבצק מתפורר היא בגלל שהגלוטן בבצק אלסטי ויימתח, אבל הוא יחזור לצורתו המקורית כאשר הוא יימתח.

כאשר הגלוטן נמתח, הוא יכול לחזור לצורתו המקורית וליצור סדק בבצק. תהליך זה קורה שוב ושוב עד שהגלוטן מתפרק לחתיכות קטנות.

תהליך זה של מתיחה והצמדה נמשך עד שהגלוטן מתפרק לחתיכות קטנות שניתן לערבב בקלות עם מרכיבים אחרים על מנת ליצור מרקמים שונים ליישומים שונים.

למה עוגה צונחת

עוגה נופלת בגלל כוח המשיכה. זה לא סתם סוג של עוגה שנופל, אלא סוג מסוים של עוגה. זה לא סתם סוג של עוגה שנופל, אלא סוג מסוים של עוגה. עוגת ספוג נופלת בגלל שהאוויר בתוכה נדחק החוצה בגלל משקל הבלילה וסירופ הסוכר.

הסיבה שזה קורה היא בגלל שיש הרבה חורים קטנים בבלילה ובסירופ הסוכר, מה שמאפשר לברוח יותר אוויר ממה שיכול להיספג בתערובת הקמח והחמאה.

 

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן