דף הבית » טעויות נפוצות יומיומיות » כל המידע על: טעויות הגייה נפוצות

כל המידע על: טעויות הגייה נפוצות

טעויות הגייה נפוצות

אנגלית היא שפה מלאה במילים המאותות אותו הדבר אך מבוטאות בצורה שונה. זה יכול להיות מבלבל עבור לומדי אנגלית ודוברי שפת אם כאחד.

כדי לעזור ללומדים לבטא את המילים הללו בצורה נכונה, ישנם מספר משאבים זמינים באינטרנט כגון סרטוני YouTube או אפליקציות המספקות מדריכי הגייה. ישנה גם תוכנה בשם Pronunciation Trainer שיכולה לעזור למשתמשים ללמוד כיצד לבטא מילים חדשות באנגלית.

הגייה היא אומנות הדיבור בשפה. לא מדובר רק באותיות ובצלילים שיוצאים מהפה שלכם, אלא גם ברגשות ובמילים שיוצאים מהלב שלכם. הגייה היא מיומנות חשובה שיש לכל כותב תוכן. זה יכול לעזור לך להתחבר לקהל שלך ולהעביר את המסר שלך בצורה יעילה יותר.

עשיית טעויות היא חלק חיוני בלימוד שפה חדשה, אך לעתים קרובות השגיאות הן רק בעיות בהגייה. הם עשויים לנבוע ממחסור באוצר מילים או מהשפעות משמעותיות משפה אחרת. סוגי שגיאות אלה ניתנים לתיקון בקלות בכל מקרה, כי הם רק דורשים התאמות קלות. להלן כמה מטעויות ההגייה האופייניות ביותר.

• קול בסעד

בעברית של ימינו הביטוי “הכל בסדר” נפוץ למדי ומשמש כתגובה אידיאלית לשאלה “מה נשמה? מה קורה? המונח “הכל” במשפט הראשון אינו נכון. הפעם שמתי את העניים. הגיית רחוב של ישראלים להאשים (כפי שנשמע ב-1:14 בשיר זה); לישראלים יש לעתים קרובות נטייה “לבלוע” הברות כשהם מדברים. אנשים מדברים “קול” ולא “הקול” מכיוון שההברה הראשונית של המילה, ח”א, היא ירד.

לכן הקול בסעד היא ההגייה הראויה.

• מזל טוב

“מזל טוב”. נראה שכולם מכירים את הברכה העברית הזו, ויחד עם שלום ולחיים משתמשים בה בכל העולם כדי להפגין את שליטתם בשפה. עם זאת, ההגייה העממית הושפעה מהיידיש. המילה הראשונה, “מזל”, שיש לבטא כ”מזל”, מרמזת על מזל. “טוב” מציין טוב.

מזל טוב הוא הדגש.

• שלום מורה

הודעה: “שלום, פרופסור!”. זהו “דפוס מחשבה” באנגלית, אם כי הוא כל כך מתוק. השתמש בתבנית המחשבה העברית אם ברצונך לברך בכנות את המורה שלך בעברית:

שלום המורה – שלום המורה

שמים את שלום המורה בדגש

מילון האקדמיה ללשון

מילון האקדמיה ללשון הוא משאב לשוני של האקדמיה ללשון. הוא מכיל תרגומים והגדרות של מילות מפתח וביטויים בשפה, וכן רשימה של דמויות, מוסדות ואירועים חשובים בתולדות השפה.

מילון זה יכול לשמש בלשנים, תלמידים, מורים, מתרגמים וכל מי שמעוניין ללמוד עוד על שפתו.

מילון זה שימושי לכל מי שרוצה ללמוד על השפות השונות ברחבי העולם.

מילון האקדמיה ללשון יצא לאור בשלושה כרכים, שהם: כרך א. 1: שפות אירופה; כרך יד. 2: השפות של צפון אפריקה ומערב אסיה; כרך יד. 3: השפות של דרום אסיה ודרום מזרח אסיה.

האקדמיה ללשון העברית שאלות ותשובות

האקדמיה ללשון העברית הוא אתר אינטרנט המספק מגוון רחב של משאבים ללימוד השפה העברית. האתר מציע חידונים אינטראקטיביים, כרטיסי פלאש ואפילו הקלטות אודיו ללימוד השפה.

ש: מה ההבדל בין “צ’אי” ל”צ’י”?

ת: בעברית, “צ’אי” פירושו חיים או חיים ואילו “צ’י” פירושו מוות או מוות.

אתה יכול לבדוק את הידע שלך בשפה העברית כאן.

https://www.proprofs.com/quiz-school/story.php?title=pp-mze2mjk5mqvcr2

כש או ש

מתי ומה הם שני מושגים חשובים בשפה האנגלית. מתי הוא ביטוי מבוסס זמן, כלומר הוא מספר מתי משהו קרה. מהו שם תואר, שמספר על המאפיינים של משהו או מישהו.

חשוב לדעת כיצד להשתמש במילים אלו בצורה נכונה. כאשר משמש עם פועל כדי לציין שהפעולה התרחשה או תתרחש בנקודת זמן מסוימת (אני אבוא כשתתקשר) בעוד מה שמופיע בדרך כלל אחרי שם תואר או שם עצם (איך קוראים לך).

מתי: אני אבוא כשאתה מתקשר

מה: איך קוראים לך?

 

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן