דף הבית » טעויות נפוצות יומיומיות » איך לא לגבות את המחשב: שש טעויות גיבוי נפוצות

איך לא לגבות את המחשב: שש טעויות גיבוי נפוצות

איך לא לגבות את המחשב שש טעויות גיבוי נפוצות

מחשבים נמצאים בכל מקום בחיי היומיום שלנו. ניתן למצוא אותם כמעט בכל בית, משרד ובית ספר. הם הפכו לחלק מחיי היומיום שלנו ואנו תלויים בהם בכל דבר, החל מתקשורת, בידור ועד לעבודה.

המחשב הוא אחת ההמצאות החשובות בהיסטוריה. זה שינה את הדרך שבה אנשים חיים ועובדים, איך הם מתקשרים זה עם זה וכיצד הם חולקים מידע. מחשבים נמצאים כעת בשימוש בכל היבט של החברה, החל לעסקים דרך חינוך ועד בידור.

גיבוי מחשב הוא חלק חיוני בחייו של כל משתמש מחשב. חשוב לוודא שהנתונים במחשב בטוחים ומאובטחים.

הדרך הטובה ביותר לגבות את הקבצים שלך היא באמצעות שירותי אחסון בענן כמו Google Drive או Dropbox. שירותים אלו קלים לשימוש ומספקים יתרונות רבים למשתמשים, כולל גיבויים אוטומטיים ושטח אחסון בלתי מוגבל. עם זאת, שירותים אלה אינם מספקים כל הגנה מפני וירוסים או תוכנות זדוניות אחרות שעלולות להזיק לקבצים שלך.

גיבוי מחשבים חשוב גם לעסקים וגם לשימוש אישי. עסקים צריכים אותם כדי להבטיח שהם שומרים על הנתונים שלהם בטוחים מכל קריסת מחשב פוטנציאלית. גיבוי לשימוש אישי יכול לסייע בהגנה מפני אסונות כגון גניבה או אסונות טבע כמו רעידות אדמה.

להלן טעויות הגיבוי הנפוצות שיש להימנע מהן:

1) אין גיבוי

השגיאה הבולטת ביותר היא גם זו שהכי קל לתקן. אתה לא היחיד אם חסרה לך תוכנית גיבוי. לפי נתוני מכון פונמון, ל-39% מהעסקים הקטנים והבינוניים אין כיסוי זה. כל סוג של אסון, כולל טעות אנוש פשוטה, אסון טבע או התקפות של תוכנות כופר, ישפיעו על החברה שלך. אי אפשר לחזות איך ומתי תתרחש אסון. למרבה המזל, יש פתרון להפחתת האפקט המזיק הזה. הגדרת גיבוי מסוים היא הצעד הראשון.

2) שימוש באחסון פיזי

בשל העובדה שהם שיטת הגיבוי היחידה שהיא מוחשית וגלויה, אחסון פיזי כמו דיסקים וקלטות עשוי להיראות כאמין ביותר. עם זאת, לאחסון פיזי יש סיכונים פיזיים כמו שריפות ושיטפונות, כמו גם טעויות אנוש כמו תקלות דיסקים, התחממות יתר או הולכים לאיבוד. הענן וצורות אחסון אחרות אינן מוחשיות. כתוצאה מכך, הוא מועיל לצרכנים שלו על ידי התנגדות לאסונות טבע.

3) לא מגבה באופן עקבי

כאשר מגבים את כל הנתונים, יש שיעור כשל ממוצע של 75%. זה לא יספיק להקים מערכת גיבוי נתונים ולקרוא לזה יום. גיבוי נתונים דורש עקביות, מחשבה ותכנון. גיבוי שבועי מספיק בדרך כלל לעסקים קטנים בממוצע. לעבודה מרחוק, עבודת נתוני לקוחות שגרתית ו/או עסקים בתעשיות מוסדרות, מומלץ לבצע גיבויים יומיים. בקיצור, תדירות הגיבויים אמורה לעלות ככל שמייצרים יותר נתונים וככל שהנתונים האלה הופכים חשובים יותר.

4) בדיקת הגיבוי שלך

לרוב, הגדרת גיבויים אוטומטיים עשויה להיות מועילה, אבל בואו נחשוב קדימה. כלול בדיקת נתונים שמורים כדי לוודא שהם פועלים כראוי. בדרך כלל, תהליכים אוטומטיים נכשלים בסופו של דבר; לכן, חיוני לוודא שהכל פועל כמו שצריך.

5) פנה מקום לנתונים שלך

דיסקים קשיחים וכונני ענן שכמעט מלאים הם עוד טעות אופיינית למדי. כאשר זה קורה, לא ניתן להשלים גיבוי בשלמותו. בדוק תמיד שיש מספיק אחסון במחשבים, טלפונים ניידים או מכשירים אחרים שבהם אתה משתמש כדי לשמור על הגיבויים החיוניים שלך.

6) לא מארגן את התיקיות שלך

נתונים עמוסים עשויים שלא להשפיע על הליך הגיבוי בענן שלך, אבל זה ללא ספק יהפוך לכאב ראש במהלך שחזור. בדרך כלל תצטרך לשחזר מספר קבצים חשובים, אז אתה חייב להיות מסוגל לאתר אותם במהירות. כתוצאה מכך, עליך לקבץ את הנתונים שלך לאשכולות הניתנים להבנה בקלות. כמה שיותר טוב, זה פחות מסובך. כל הצוות שיש לו גישה לגיבויים חייב להיות מסוגל לאתר הכל במינימום קושי.

כיצד לגבות קבצי כונן C

גיבוי לכונן קשיח חיצוני הוא גיבוי מקומי או באתר הנשמר פיזית באתר והוא מהיר יותר, פשוט יותר ומאובטח יותר משיטות גיבוי אחרות. גיבוי הנתונים נעשה קל על ידי Windows עם תכונת הגיבוי של Windows. ב-Windows 7, זה מכונה שחזור, וב-Windows 10, היסטוריית קבצים. ראשית, אשר כי הקיבולת של הכונן הקשיח החיצוני שלך תואמת או עולה על זו של הדיסק הפנימי שאתה מתכנן לגבות. לאחר מכן, הזן “גיבוי” בתיבת החיפוש של הדפדפן שלך ובחר הגדרות גיבוי. גיבוי באמצעות היסטוריית קבצים ממוקם בחלק העליון של המסך, ואתה יכול ללחוץ על כפתור + כדי להורות למחשב שלך לגבות הכל לכוננים שתציין. לאחר מכן ניתן לתזמן את הגיבוי לפעול בתדירות שתרצה.

למידע נוסף על גיבויים באתר האינטרנט של חלונות:

https://support.microsoft.com

 

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן